Com dissenyar una bona estratègia de còpies de seguretat

Categories

Hauríem de tenir clar que no és suficient realitzar una còpia de seguretat simple per tal de poder dormir tranquils. El context actual de la seguretat informàtica ens obliga a adoptar estratègies concretes per tal de salvaguardar les dades i, en conseqüència, la continuïtat del nostre negoci Disposar d’una sola còpia de seguretat no és una estratègia prou fiable, ja que pot passar que un pirata informàtic ens encripti o ens esborri les còpies de seguretat. També pot passar que el sistema de còpies de seguretat hagi deixat de funcionar i no ens n’adonem fins que ja és massa tard. .
 
En quatre senzills passos, el nostre consell: Dur a terme una auditoria bàsica de seguretat amb l’objectiu de detectar els punts vulnerables dins l’empresa.Aplicar el mètode 3-2-1 (podem preparar que funcioni de forma automàtica).Dur a terme proves regulars d’integritat i correcta recuperació de les còpies de seguretat.Definir un protocol d’actuació en cas d’incident.  
Aprofitem explicar-vos la regla de còpies 3-2-1 

Consisteix en una estratègia que persegueix replicar les vostres dades de manera ordenada davant possibles incidències per una posterior recuperació completa i senzilla.
 

En aplicar la regla de 3-2-1 per realitzar les còpies de l’empresa,  cal seguir els seus tres principis bàsics:

3- Disposar tres còpies de les dades. No n’hi ha prou amb fer una sola còpia de seguretat, el procés ha de fer tres còpies diferents. (les dades originals més dues còpies), programades de forma que s’executin automàticament i amb la freqüència adequada.

2- Desar com a mínim dues còpies en suports diferents: Una còpia a un dispositiu extern, sigui un disc USB o Servidor NAS, i una segona còpia al núvol.

1- Mantenir una de les còpies fora de l’empresa. Cal mantenir sempre una còpia fora de les instal·lacions de l’empresa. Una possible solució és generar una còpia al núvol.

A EIO estem a la vostra disposició per assessorar-vos correctament i oferir-vos sistemes de còpies de seguretat tan local com al núvol.
 
Recorda les ajudes disponibles a fons perdut: Kit Digital Acelera Pyme

Més informació: http://ow.ly/NZ2G50KlIWP
Categories
Subscriu-te per rebre actualitzacions del blog