Ordinadors Solidaris

Categories

Dona una segona vida al teu ordinador obsolet.

Necessitem de l’ajuda de tots, també la teva!Ordinadors solidaris: dona una segona vida al teu ordinador obsolet

Hi ha pocs estudis fets públics sobre la bretxa digital, o exclusió digital i el seva repercussió a casa nostra.

19-juliol-2022. Informe d’impacte publicat per l’Observatori de la Pobresa i l’Exclusió Social de Caritas Diocesana de Girona. Els resultats de l’estudi, que s’ha fet a partir d’una mostra significativa i representativa de les famílies ateses per l’entitat, a més d’entrevistes en profunditat, revelen que 7 de cada 10 persones pateixen exclusió digital, és a dir, que no disposen de connexió, dispositius o competències suficients per accedir i utilitzar en condicions d’igualtat l’entorn digital en àmbits com la formació, la salut o els tràmits administratius, entre d’altres. En total, aquesta bretxa digital afecta unes 20.000 persones a la diòcesi de Girona. (Si voleu aprofundir, feu clic a aquí: http://ow.ly/AuVy50K0TgC)

D’acord amb els valors de l’empresa i en referencia a la responsabilitat social, des de EIO , juntament amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i la Fundació Impulsa, volem crear un circuit per afavorir la reutilització d’ordinadors obsolets, reduint l’impacte ambiental i amb un compromís social, per poder ajudar a persones vulnerables a accedir al món digital.

Volem donar una nova oportunitat a ordinadors que han quedat obsolets però que poden encara ser útils per a col·lectius vulnerables o amb “difícil accés informàtic”. En el procés de re-condicionament dels equips informàtics hi participaran treballadors d’EIO de forma voluntària i alumnes becats per la Fundació Impulsa. Un gra de sorra més per ajudar a la comarca a fer-la més sostenible i solidaria.

Ens comprometem :

A organitzar la recollida d’equips obsolets, prioritzant-ne la reubicació.
Que el procés de preparar-los ajudi en la formació de futurs tècnics informàtics (compromís amb la inserció laboral).
Que amb les donacions a usuaris vulnerables , els equips tornin a ser útils en llocs necessaris i amb qui no hi podrien tenir accés (compromís amb la societat).
Finalment, s’enviarà als punts verds el material estrictament no reutilitzable (compromís medi ambiental)
Informar a través de les xarxes socials del destí final dels vostres equips.

L’economia medi ambiental, circular i social necessita de l’ajuda de tots, també de la teva!

Si tens ordinadors, pantalles… obsolets, omple el formulari i ens posarem en contacte per gestionar-ne la reutilització .

Formulari de contacte:

Agraïm la donació d’equipaments que han realitzat diverses empreses, compromeses amb la reutilització i el reciclatge de productes, que “obsolets” per les seves necessitats els hi donem una segona oportunitat de ser útils a col·lectius que tenen molt difícil l’accés al món digital.

Categories
Subscriu-te per rebre actualitzacions del blog