Recomanacions bàsiques de ciberseguretat

Categories

Actualment gairebé tothom utilitza les xarxes socials. El seu mal ús i el desconeixement de com actuar pot acabar passant factura en forma de virus o atac informàtic. És important saber algunes recomanacions bàsiques de ciberseguretat per tal  que no s’elimini informació, arxius emmagatzemats o fins i tot es vulneri la nostra privacitat.

5 recomanacions de ciberseguretat

  • Tenir cura dels arxius adjunts i els enllaços estranys dels correus electrònics: sovint es reben correus electrònics amb enllaços o informació estranya. Sigues desconfiat.
  • Tenir un antivirus: una de les recomanacions més importants. Els antivirus ajuden a protegir el teu dispositiu quan hi ha alguna amenaça. És molt important tenir-lo actualitzat per un bon funcionament.
  • Fer còpies de seguretat: és imprescindible per tal de no perdre tota la informació. No només a causa d’un virus o usuaris malintencionats, també pot passar si falla el sistema operatiu.
  • Utilitzar contrasenyes segures i canviar-les periòdicament: com més difícil és la contrasenya, més seguretat.
  • Tancar la sessió al acabar: tenim el costum de no tancar les sessions a les aplicacions per mandra a haver de posar el nom d’usuari i contrasenya cada vegada que s’hi vol accedir. Millor perdre alguns segons en iniciar sessió a estar sotmesos al risc de que algú ho faci per nosaltres.

Tot i no haver-hi la fórmula exacta que garanteixi la seguretat dels dispositius, és molt recomanable seguir aquestes recomanacions per tal d’evitar possibles problemes.

Categories
Subscriu-te per rebre actualitzacions del blog